Νικολέτα
Γραμματοπούλου

Ψυχολόγος MSc
Κοινωνικοθεραπεύτρια
Ψυχοδραματίστρια

Παπακυριαζή 42
Λάρισα, Τ.Κ. 41222
Τηλ.: 2410 28 68 38


Ωράριο Λειτουργίας
Η ψυχολόγος δέχεται καθημερινά επισκέψεις, ​κατόπιν ραντεβού.

facebook

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


​Η ψυχοθεραπεία ενηλίκων είναι απαραίτητη, όταν το άτομο έχει αντιληφθεί ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να απολαύσει αυτό που αναφέρεται ως «φυσιολογική ζωή». Δυσκολίες συναισθηματικού τύπου (άγχος, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη κ.ά.), δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις και πολλές άλλες διαταραχές είναι ικανές να καταστήσουν την καθημερινότητα ενός ατόμου έναν πραγματικό αγώνα επιβίωσης, μια άνιση μάχη με το περιβάλλον του, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Από τη στιγμή που κάποιος έχει διαπιστώσει και έχει αποδεχθεί ότι χρειάζεται βοήθεια, ο ψυχοθεραπευτής θα αποτελέσει τον καλύτερό του σύμμαχο και θα τον οδηγήσει με μεθοδικό και δομημένο τρόπο είτε ατομικά, είτε με την ένταξή του σε κάποια ομάδα θεραπείας, να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του και το πώς αυτός αλληλοεπιδρά με τους γύρω του.
image-146254-divider.png?1433340994683
image-146235-individual-icon.png?1433255461284

Ατομική Θεραπεία

Ατομική Θεραπεία ή Ψυχοθεραπεία είναι η συνεργασία ανάμεσα στον Ψυχολόγο και τον πελάτη. Η συνεργασία αυτή έχει στόχο να διευκολύνει στην αλλαγή και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ατόμου με ψυχολογικά προβλήματα. Είναι ασφαλές να οριστεί η ψυχοθεραπεία ως μια διαδικασία, κατά την οποία τα ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζονται μέσω της επικοινωνίας και της σχέσης μεταξύ ενός ατόμου και ενός θεραπευτή. Η ψυχοθεραπεία είναι μια επαγγελματική σχέση μεταξύ θεραπευτή και πελάτη, που βασίζεται σε θεραπευτικές αρχές, στη δομή και στην τεχνική.

Με την εμπειρία ετών, που αποκτήθηκε από τη θεραπεία ατόμων που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα με την κατάσταση του νέου πελάτη, ενήλικα ή και ηλικιωμένου, είναι δυνατόν να κατανοηθούν οι ιδιαιτερότητές του. Η εξοικείωση με τα συμπτώματα των διαφόρων προβλημάτων, μέσα στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής, αποκτήθηκε από αυτή την πολυετή πείρα της θεραπείας των.
image-146235-individual-icon.png?1433255461284
Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων

Ομαδική θεραπεία

Η Ομαδική Θεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, στην οποία μια μικρή, προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα ατόμων συνεδριάζει τακτικά με το θεραπευτή. Ο σκοπός της θεραπείας της ομάδας είναι να βοηθήσει κάθε άτομο στη συναισθηματική ανάπτυξη και στην προσωπική επίλυση προβλημάτων. Σε ομαδικές συνεδρίες θεραπείας, τα μέλη ενθαρρύνονται να συζητήσουν τα θέματα που τους οδήγησαν στη θεραπεία ανοιχτά και ειλικρινά. Ο θεραπευτής εργάζεται για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και αποδοχής, που έχει σαν αποτέλεσμα τα μέλη να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον.

Η επιλογή ενός ατόμου για ένταξη σε ομάδα ψυχοθεραπείας γίνεται με προσεκτικό τρόπο από τον ψυχοθεραπευτή, μετά από ένα χρονικό διάστημα ατομικής ψυχοθεραπείας. Οι άνθρωποι στην ομαδική θεραπεία βελτιώνονται όχι μόνο από τις παρεμβάσεις του θεραπευτή, αλλά και από την παρατήρηση των άλλων στην ομάδα και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των μελών της ομάδας. Το γεγονός ότι η μορφή της ομάδας δεν παρέχει την ατομική προσοχή στα επιμέρους σχήματα, έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Η συμμετοχή σε μια ομάδα από αγνώστους μπορεί να ακούγεται εκφοβιστική στην αρχή, αλλά η ομαδική θεραπεία παρέχει οφέλη που η ατομική θεραπεία δεν μπορεί να προσφέρει. Οι ψυχολόγοι λένε ότι στην πραγματικότητα τα μέλη της ομάδας μένουν σχεδόν πάντα έκπληκτα, από το πόσο ικανοποιητική μπορεί να είναι αυτή η εμπειρία.